27 Mayıs 2014 Salı

Hangi Plotter Kağıdını Seçmeliyim? - 2



"Hangi Plotter Kağıdını Seçmeliyim?" yazı serisine ikinci yazıyla devam ediyoruz. Birinci yazıya ulaşmak için tıklayınız: http://plotterkagidi.blogspot.com.tr/2014/05/hangi-plotter-kagdn-secmeliyim_12.html

Bir başka plotter kağıdı türü de flatbed plotterda (eski teknoloji) kullanılabilen kağıttır. Bu çizici kağıdı plotterın düz tepsisine yerleştirilir. Pozitif yüklü tonere sahip elektrostatik plotter kullanıcının negatif yüklü kağıt üzerine plan çizmesini sağlar.

Mürekkep püskürtmeli, geleneksel kalemli ve lazer yazıcı gibi üç çeşit plotterda kullanılabilen plotter kağıtları mevcuttur. Bond plotter kağıdı bu tip çok yönlülüğü olan bir kağıttır. Bu kağıt siyah-beyaz mürekkep püskürtmeli çizim için kullanılabilir, mimar ve mühendislik işleri için idealdir. 50 mt rulo halinde satılmaktadır. 24 ve 36 inç arasında değişen genişlik ebatları vardır.

Mürekkep püskürtmeli parşömen plotter kağıt genellikle büyük hacimli plan baskısı için tercih edilir. Bu plotter kağıdının boyutu genellikle 60cmx45 mt'dir. Parşömen plotter kağıt maliyetinin bir kısmına, bir yarı saydam bond plotter kağıt alabilirsiniz. Bu plotter kağıdının genellikle 288 gram ağırlığında ve 36 inç (91.44 cm) genişliğinde ruloları mevcuttur.

Devamı üçüncü yazıda.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder